Scholing die je verder helpt

Het Noorden Leert Door vindt het belangrijk dat vakmensen die zich willen ontwikkelen een goede aansluiting hebben op de noordelijke arbeidsmarkt. Het opleidingsaanbod sluit daarom nauw aan bij kansrijke beroepen in de regio. Dat maakt de kans groot dat je met een gekozen opleiding in de praktijk en in de regio ook echt verder kunt. Je kunt een opleiding volgen om te groeien in je eigen vak, maar ook om je te laten omscholen naar een beroep waar je hart eigenlijk écht ligt. 

Heb jij al een poosje het gevoel dat je een stap wilt zetten door een opleiding te volgen, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Kijk dan eens bij de kanssectoren en -beroepen of er iets is wat je aanspreekt. En als dat het geval is, kijk dan meteen met welke opleiding je die richting op kunt. 

simple image

Samenwerking

In Het Noorden Leert Door werken alle acht mbo-instellingen van de drie noordelijke provincies samen. Dat betekent dat je heel veel kanten op kunt! Deze acht mbo’s kennen de noordelijke arbeidsmarktregio’s en hebben dagelijks contact met duizenden bedrijven en organisaties over werk en opleiding. Zij weten wat de kansrijke beroepsgroepen zijn en wat er nodig is om daarop aan te sluiten. Dankzij de samenwerking met alle acht mbo-instellingen kun je altijd een opleiding bij jou in de buurt volgen. 

Ook werken we nauw samen met Het Noorden Werkt Door en VNO-NCW MKB Noord. Werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB Noord zet zich in voor een kansrijk Noord-Nederland en beheert de subsidiegelden waarmee Het Noorden Leert Door gratis opleidingen kan bieden. 

Niet doorleren en toch veranderen?

Ben je vastgelopen in je werk en weet je niet goed hoe je nu verder moet? Of ben je er al een tijdje uit en wil je re-integreren? Ook als je niet meteen een opleiding wilt gaan doen, is er van alles mogelijk. Onze partners van Het Noorden Werkt Door helpen je graag verder, bijvoorbeeld met loopbaanadvies en re-integratietrajecten.