LET OP: Alle gratis opleidingen op hetnoordenleertdoor.nl zijn momenteel op. Als je jezelf wilt inschrijven voor een opleiding moet je deze zelf betalen. 

Bekijk hier andere subsidiemogelijkheden.

 

De weg vooruit

De ambitie van Het Noorden Leert Door is om zowel werkenden als werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland verder te helpen in een richting waar kansen liggen op de arbeidsmarkt. Dat doen we door het aanbieden van een groot aantal opleidingen bij de acht noordelijke mbo-instellingen. Want scholing is dé weg naar beter, leuker of passender werk. 

 

Kosteloze opleidingen. Hoe kan dat? 

Alle opleidingen die worden aangeboden op de site van Het Noorden Leert Door zijn voor inwoners van de drie noordelijke arbeidsmarktregio’s kosteloos. Ze worden gefinancierd door verschillende subsidiestromen die beschikbaar zijn voor de drie noordelijke arbeidsmarktregio’s (Werk in Zicht, Fryslân Werkt en Werkgevers Servicepunt Drenthe). Deze subsidies worden ingezet voor opleidingen in kansrijke sectoren en beroepen die korter dan 1 jaar duren. 

Aanmelden. Hoe werkt dat?

Wanneer je je voor een opleiding bij één van de aangesloten mbo-instellingen aanmeldt via Het Noorden Leert Door hoef jij je geen zorgen te maken over de financiering. Wij regelen alles rondom de subsidie voor jou. Let op. Wanneer je je rechtstreeks inschrijft bij de mbo-opleiders (buiten Het Noorden Leert Door om) kan het zijn dat je geen gebruik kunt maken van de subsidierelingen. 

In 7 stappen naar een diploma, certificaat of bewijs van deelname

1

Stap 1.

Kies je kosteloze opleiding. Bekijk eventueel eerst het overzicht van kansrijke sectoren. Alle kosteloze opleidingen zijn gericht op kanssectoren en kansberoepen in het Noorden. 

2

Stap 2.

Aanmelden bij Het Noorden Leert Door. Je meldt je via de website aan voor een bepaalde opleiding.

3

Stap 3.

Intake. We plannen een telefonische intake om alles nog één keer door te nemen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Mocht blijken dat dat niet zo is, dan verwijzen we je door. 

4

Stap 4.

Definitieve aanmeldlink. Na de intake ontvang je een link naar de betreffende opleiding/mbo-instelling waarmee je je definitief inschrijft.

5

Stap 5.

Financiering. Wij regelen alles m.b.t. de financiering. Daar hoef jij je niet druk over te maken. 

6

Kennismaking en start opleiding. Je maakt kennis met de mbo-instelling en de opleiding en start met jouw mbo-opleiding. 

7

Stap 7.

Diploma. Na succesvolle afronding ontvang je je diploma, certificaat of bewijs van deelname.

Tot wanneer geldt de kosteloze regeling?

Op dit moment zijn er in ieder geval subsidies toegekend voor 500 opleidingen tot eind 2023. Het Noorden Leert Door kijkt doorlopend welke subsidiemogelijkheden er zijn en vraagt die dan aan. Er geldt een op=op regeling. Dus wacht niet te lang met aanmelden als je via een opleiding verder wilt komen in je vak, of via een opleiding een nieuwe richting in wilt gaan. 

 

Aanvullende voorwaarden

Er kunnen per opleiding of mbo-instelling instroomvoorwaarden en/of aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Deze staan genoemd bij de omschrijving van de opleiding, of worden via de mbo-instelling met je gedeeld. 

 

Jouw gegevens en privacy 

Jouw privégegevens moeten privé blijven. Daarom verwerken we jouw gegevens veilig en zorgvuldig en zorgen we dat anderen daar niet bij kunnen komen. 

 

Contact

Meer informatie of hulp nodig? Stel je vraag via e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.